Kuru Havuz Sistemine Dair Herşey

26.04.2020 18:02:07

Kuru Havuz Nedir, Nasıl Yapılır ve Fiyatları Nedir?

 

Süs havuzu sistemlerinin en yeni ve trend çeşitlerinden biri de kuru havuz sistemleridir. Kuru havuz sistemleri genel olarak fıskiye sistemlerinden bazı noktalarda farklıdır.  

 

Kuru Havuz Nedir?

 

Kuru havuzlar, zemin alt kotunda oluşturulan süs havuzları ve üzerinin bir taşıma sistemi vasıtası ile kapatılan süs havuzlarıdır. Bu havuzda havuz suyu gözükmemektedir. Bir diğer deyişle kuru havuz sistemlerinde sadece fıskiyelerden çıkan su gözükmekte ve sistem üzerinde gezinebilir, yürünebilirdir.

 

Kuru Havuz Sistemi Nasıl Yapılır?

 

Kuru havuz sisteminde bir toplanma havuzu yapılarak işleme başlanır. Bu havuz yapılırken gerekli tesisat işleri tamamlanır. Havuzda filtrasyon sistemi olup olmamasına göre ve sistem içerisindeki motor, vana ve lamba sayısına ve gruplamasına göre elektrik tesisatı da aynı şekilde tamamlanır.

Havuz yapısal işleri tamamlandığı zaman havuz üzeri taşıma konstrüksiyonu yapımına başlanır. Bu konstrüksiyon paslanmaz çelik ya da plastik taşıma sistemleri ile yapılabilir. Daha sonar alt fıskiye bağlantıları yapılır. Suyun çıkış noktalarına havuz aydınlatma elemanlarının ve fıskiye yerleşimi yapabilmek için özel paslanmaz çelik kuru havuz ızgarası yerleştirilir. Bu sayede gerekli bağlantılar ve suyun tekrar aşağıya tahliyesi daha sağlıklı olacaktır. Bunlara ilaveten suyun çıktığı bu noktalar daha sağlam, esnek ve uzun ömürlü olacaktır. Fıskiye, motor, aydınlatma vb. tesisatlar tamamlanarak havuz sistemi üzerinde kalan boşluklar 40x40cm 50x50cm gibi ölçülerde granit, bazalt karo gibi malzemelerle kapatılır.

Kuru havuz sisteminde müzikli dans, animasyon, senaryo yazılımı gibi unsurlar da bulunabilir. Bu hareketli fıskiye sistemlerini içeren kuru havuzlar için özel bir elektrik panosu tasarlanır. Bu pano içerisinde gerekli olan sarf malzemeler, invertör sürücüler, PLC yazılımlar, lamba driverleri vb. ürünler bulunur. 

Pano montajı ile sistem tamamlanmış olur ve devreye alınarak gerekli ayarlamalar ile havuz faaliyete geçmeye hazırdır.

 

Kuru Havuz Fiyatları?

 

Kuru havuzlar ile ilgili bir birim fiyat çıkarmak pek mümkün değildir. Kuru havuz sistemleri fiyatları istenilen proje, görsel ya da havuz içerisinde kullanılacak malzeme sayısı ve tipine göre değişiklik göstermektedir. Sizler de ücretsiz olarak keşif ve fiyatlandırma hizmetlerini Ankara Havuz olarak deneyimli firmamızdan alabilirsiniz. Bunların yanı sıra sizlere en kaliteli ürünlerden oluşan kuru havuz sistemlerini en uygun fiyata sunabilmek için var gücümüzle çalıştığımızı bilmenizi isteriz.

Ankara Havuz olarak içerisinde kuru havuz sistemleri olmak üzere tüm havuz sistemleri ve malzemeleri konusunda firmamızdan destek alabileceğini bilmenizi isteriz.

 

Lütfen havuz projeleriniz için bizimle iletişime geçiniz.

 

Saygılarımızla

 

 

Test

Form Gönderimi

Tamam

Yeniliklerimizden Haberdar Olmak İster misiniz?

Bize Ulaşın
  • ADRES
    İvedik OSB 1122. Cad. 1470 Sokak No:10 Yenimahalle /ANKARA
  • TELEFON
    0312 335 07 27
  • FAX
    0312 335 07 27
  • GSM
    0544 559 97 94
  • MAİL
    info@ankarahavuz.com.tr
© 2018 Ankara Havuz Tüm Hakları Saklıdır.
Web Tasarım Teknobay